Poza despre mine

Despre mine

Mă numesc Carmen Țepelea și sunt autoarea acestui blog.

Deși mi-am ales o carieră care exclude în totalitate interacțiunea cu copiii, odată ce am devenit mamă, în urma unui proces personal de introspecție, am descoperit că sunt extrem de fascinată de modul în care copiii învață prin joacă. M-am hotărât să urmez aceasta pasiune, am început să studiez joaca și am descoperit cât de vast este acest domeniu și cât de mult se poate aprofunda.

Cred cu tărie că jocul este capodopera copilăriei iar pentru a-l înțelege trebuie musai să fii jucăuș.

Am fost norocoasă din acest punct de vedere deoarece unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care mi le-au făcut părinții mei a fost darul jocului. Ei au văzut jocul ca pe o piesă importantă a copilăriei care nu trebuie neglijată sau rătăcită. Am descoperit așadar că pasiunea pe care am ales să o dezvolt am moștenit-o de la părinții mei care și-au făcut timp să se joace cu mine, să privească, să înțeleagă și să-mi “asculte” jocul. Așa mi-am dezvoltat curiozitatea și imaginația.

“Joacă-te altfel!” s-a născut din dorința de a-i convinge pe părinți că joaca este extrem de importantă și poate fi simplă, distractivă și accesibilă. Veți găsi pe acest site idei de joacă cu materiale la îndemână, ușor de implementat chiar și de părinții foarte ocupați. Într-o lume plină de neprevăzut, de activități structurate, de programe încărcate, de așteptări, de presiuni și de atâtea alte lucruri care perturbă micile momente de fericire și conexiune “Joacă-te altfel!” își dorește să fie o oază de distracție și învățare.

Nu uitați să vă jucați! Asta își vor aminti copiii voștri!