Poza despre mine

Despre mine

Mă numesc Carmen Țepelea și sunt autoarea acestui blog.

Deși mi-am ales o carieră care exclude în totalitate interacțiunea cu copiii, odată ce am devenit mamă, în urma unui proces personal de introspecție, am descoperit că sunt extrem de fascinată de modul în care copiii învață prin joacă. M-am hotărât să urmez aceasta pasiune, am început să studiez joaca și am descoperit cât de vast este acest domeniu și cât de mult se poate aprofunda.

Cred cu tărie că jocul este capodopera copilăriei iar pentru a-l înțelege trebuie musai să fii jucăuș.

Am fost norocoasă din acest punct de vedere deoarece unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care mi le-au făcut părinții mei a fost darul jocului. Ei au văzut jocul ca pe o piesă importantă a copilăriei care nu trebuie neglijată sau rătăcită. Am descoperit așadar că pasiunea pe care am ales să o dezvolt am moștenit-o de la părinții mei care și-au făcut timp să se joace cu mine, să privească, să înțeleagă și să-mi “asculte” jocul. Așa mi-am dezvoltat curiozitatea și imaginația.

“Joacă-te altfel!” s-a născut din dorința de a-i convinge pe părinți că joaca este extrem de importantă și poate fi simplă, distractivă și accesibilă. Veți găsi pe acest site idei de joacă cu materiale la îndemână, ușor de implementat chiar și de părinții foarte ocupați. Într-o lume plină de neprevăzut, de activități structurate, de programe încărcate, de așteptări, de presiuni și de atâtea alte lucruri care perturbă micile momente de fericire și conexiune “Joacă-te altfel!” își dorește să fie o oază de distracție și învățare.

Nu uitați să vă jucați! Asta își vor aminti copiii voștri!

De ce am ales să devin Coach pentru copii?

Urmărind copiii din jurul meu și petrecând mult timp în comunitati de copii am observat cât de diferită este copilăria lor față de copilaria noastră. Am întâlnit copii triști, copii care suferă de sigurătate, copii dependenți, sedentari, temători, copii care nu se iubesc pe ei înșisi, copii lipsiți de afecțiune sau care nu știu cum să-și gestioneze emoțiile cu care se confruntă. Copii care nu știu să se bucure de viață sau care nu știu ce să facă cu timpul lor.

Pe de alta parte m-a bucurat să cunosc părinți responsabili în căutare de soluții pentru micile dezechilibre din viața copiilor.

Mi-am dat seama că societatea noastră trece prin niște transformări majore și că acești copii au nevoie mai mult ca niciodată de ajutor, de dragoste necondiționată, de ghidare și acceptare.

M-am întrebat ce pot face eu pentru binele copiilor, cum pot să îi ajut si să aduc o schimbare pozitivă în viața lor. Răspunsul l-am primit în momentul în care am descoperit programul de coaching pentru copii oferit de Kids Life Coach Academy. Am știut de la început că mi se potrivește perfect iar rezultatele de până acum îmi demostrează că am făcut o alegere bună.

Sunt pregătită să ofer sprijin copiilor care se confruntă cu probleme cotidiene punându-le la dispozitie un set de instrumente tangibile și oferindu-le soluții  provocărilor de care au parte înainte ca lucrurile să iasă de sub control.

Îmi doresc să îi ajut să își vadă propriul potențial, să facă alegeri sănătoase, să fie responsabili în luarea deciziilor și să devină liderii propriilor vieți.

Succesul meu este determinat de succesul copiilor pe care îi îndrum și nimic nu mă face mai fericită decât să știu că pot aduce o schimbare în viața lor.

Certificările mele:

Kids Life Coach
Exploring Play
First Aid Certificate