Vopsea acrilică, tempera, sau vopsea pe bază de apă
Ojă de unghii
Pistol de lipit cu silicon
Scaune, masă
Cum procedați?
Pregătiți împreună cu copilul cât mai multe accesorii pentru magazinul de înfrumusețare – sticle de pulverizare, piepteni, perii, agrafe, oglinzi, păpuși, reviste, hârtie și creion, bigudiuri, elastice de păr. Asezați-le în ordine pe o masă pentru a le putea accesa cât mai ușor.
Tăiați firele de croșetat la o lungime de 30-40 cm. Lipiți capătul acestora pe interiorul unei cutii de carton și lăsați firele să cadă peste marginea cutiei, în exterior. Folosiți un pistol de lipit cu silicon pentru a le fixa mai bine. Exersați apoi pe acestea tunsul, împletirea/prinderea și vopsirea părului.
Desenați conturul palmei pe o bucată de carton cât mai gros și apoi decupați. Copiii vor putea exersa tehnicile de manichiură.
Rugați-i pe copii să stabilească : Cine va face ce? Cine va fi stilistul?
Cum vă jucați?
La acest gen de activitate cu cât se joacă mai mulți copii, cu atât dialogul, regulile, rolurile și dezvoltarea abilităților interpersonale sunt mai bune.
Copiii pot fi pe rând stiliști sau clienți.
Folosiți firele de croșetat pentru a exersa tunsul și mânuirea foarfecei, a bigudirilor.
Puteți include păpuși cărora copiii să le vopsească / aranjeze părul.
Sugerați sesiuni de manichiură, fețitele pot folosi ojă adevărată pentru a-și colora unghiile sau pot exersa acest lucru pe unghiile mâinilor decupate.
Includeți un telefon pentru programări și întrebări, încurajați copiii să consulte cataloage și reviste pentru a vedea ultimele tendințe în domeniu. Oferiți clienților un ceai sau o băutură răcoritoare.
Discutați despre meseria de stilist, și despre cum oamenii primesc bani pentru desfășurarea acesteia.
Beneficii educaționale:
Comunicare – discuție între hair stylist și client